lauantai 20. helmikuuta 2016

Bar & Café Porvoon paahtimo, Porvoo

Porvoo..tuo päiväkahvistelijoiden luvattu ja perinteikäs kaupunki. Jo Mannerheiminkadun sillalta tulee selväksi, että nyt ollaan tultu kahviapajille, kuten oheisesta graffitistakin näkyy:

Coffee art

Porvoo ei ehkä ole talvella aivan yhtä hieno turistikohde kuin kesällä, mutta kahvistelijan näkökulmasta kiinnostavuutta löytyy mihin vuodenaikaan tahansa.

Porvoo talvella

Päiväreissulla Porvoossa kävimme lounastamassa keskustan Oishi Sushi buffetissa. Sushivalikoima oli laaja ja laadukas sekä lisäksi löytyi useampaa sorttia aasialaisia ruokia. Ruoka ja paikka oli hyvä ja viihtyisä, mutta jätimme hintaan sisältyvän lounaskahvin täällä nauttimatta, koska halusimme tutustua paremmin nimenomaan kahvia tarjoaviin paikkoihin.

Kävely vanhassa kaupungissa osoitti, että kahvipaikkoja on paljon tarjolla ja vanhan kaupungin tunnelma jo sinänsä oli kahvihammasta kiihoittava. Esimerkiksi Kahvila Fanny olisi varmasti testaamisen arvoinen. Päiväkahvipaikaksemme valikoitui tällä kertaa keskustan sillan kupeessa sijaitseva Bar & Café Porvoon paahtimo. paikka vaikutti kiinnostavalta, koska sijaitsi perinteikkään näköisessä rakennuksessa ja muutenkin vaikutti siltä, että tällä paikalla on pitkä kahviperinne.

Bar & Café Porvoo

Bar & Café Porvoon paahtimon tunnelma sisään astuttaessa oli hieman hämyisä ja huomion kiinnitti seinillä olevat lukuisat alkoholijuomat ja toisaalta myös kahviin liittyvät koriste-esineet. Tiskillä oli pienehkö valikoima pullia, kakkuja ja kaksi pannua kahvia. Sain sen käsityksen, että tällä paikalla on pitkät perinteet omankin kahvilaadun paahtamisessa, mutta nämä kaksi kahvipannua näyttivät ihan samalta kuin esimerkiksi ABC-huoltoasemilla olevat lounaskahvipannut. Epäselväksi jäi minkälaisesta kahvista lopulta oli kyse. 

Otimme kaksi kahvia, pähkinäkinuskikakkupalan sekä korvapuustin. Kaikki vaikuttivat aika standarditavaralta. Myös henkilökunnan toiminta oli hyvin rutiininomaista. Jäimme alakertaan nauttimaan kahvit. Alakerran tilat olivat melko pienet, yläkerrassa näytti olevan isot tarjoilusalit, ehkä ravintolakäyttöön. Alakerran tiloista tuli hieman mieleen ski bistro -tyyppinen meininki. Radio soi ja ympäristö houkutti kehoani ennemminkin tilaamaan olutta kuin juomaan kahvia.

Minulle tämä paikka oli hieman pettymys. Ehkä johtuen siitä, että odotin enemmän persoonallista otetta ja kahviin erikoistuneempaa paikkaa. Kokemus oli hyvin standardinomainen kaikin puolin ja paikka profiloitui mielessäni enemmän baariksi, kuin varsinaiseksi kahvipaikaksi. Ajoi kuitenkin asiansa, mutta varmasti kahvistelijan näkökulmasta Porvoossa on paljon kiinnostavampiakin paikkoja tarjolla. 

Bar & Café Porvoo, Porvoo 3/5

+kahvi
+mielenkiintoinen rakennus
-standardimainen
-baarimainen


Lopuksi vielä merkittävä uutinen todellisille kahvin ystäville. Italialainen Renato Bialetti tuhkattiin espressopannuun, jonka hänen isänsä Alfonso kehitti vuonna 1933. R.I.P. Mr. Bialetti.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti